Site Overlay

Ekcémás baba kezelése gyógyszerek nélkül

Amikor az újszülött vagy néhány hónapos baba bőrén foltok, pöttyök jelennek meg, a szülők gyakran orvosi segítségért fordulnak. A diagnózis szinte minden esetben az atópiás dermatitisz, azaz ekcéma. Az ekcémás baba nem beteg, mindössze olyan bőrtüneteket produkál, amelyek kezelést igényelnek. A dermatitisz tünetei ugyanis csak ritka esetben utalnak valamilyen allergiára.

Az okai még most sem tisztázottak teljesen, azonban a kezelésében komoly előrelépés tapasztalható. Vigyázni kell ugyanakkor arra, hogy az ekcémás baba milyen kezelést kap. Sok patikai készítmény szteroidokat tartalmaz, amelyek csak ideig-óráig szüntetik meg a panaszokat. Érdemes természetes megoldásokhoz folyamodni.

A HerbArting termékcsaládban olyan krémek, babafürdetők vannak, amelyek vegán, organikus összetevőkkel szüntetik meg vagy enyhítik a panaszokat. Főleg az ekcémás baba esetében mindenképpen olyan kozmetikumokat kell alkalmazni, amelyek teljesen vegyszermentesek, nem tartalmaznak illatszereket, színezékeket és egyéb allergén anyagokat.