Site Overlay

Dom Perignon a luxus itala

Amikor szeszesitalokról van szó, akkor sokan a legjobbat keresik. Ma például, a Dom Perignon a világ leghíresebb presztízsmárkája. Nevét Pierre Pérignon bencés szerzetesről kapta, akinek tulajdonítják a champanoise módszer felfedezését.

A legenda szerint, amikor először kóstolta meg ezt az italt, felkiáltott: „Gyere gyorsan, megkóstoltam a csillagokat”. Mi több, ez a bencés szerzetes, aki állítólag vak volt, a pezsgők felfedezője volt és kizárólag azzal a megszállottsággal élt, hogy a világ legjobb borát készítse.A Möet-Henessy 1921-ben e történet alapján döntött úgy, hogy megalkotja ezt a pezsgőt, bár csak 1936-ban került forgalomba. A leghíresebb üvegeket csak a legjobb évjáratokban készítik el és legalább 8 évig érlelik.

Azonban, ha az árakra vagyunk kíváncsiak, akkor érdemes tudni, hogy spórolnunk kell rá. A Dom Perignon neve egyenlő a minőséggel és a magas árakkal, viszont sokkal több, mint pezsgő. A luxus ikonja, az életfilozófia, a várakozással töltött idő, a kézművesség, a legenda, a valóság!