Site Overlay

Csempeszintező nemcsak szakembereknek

A csempék felrakását könnyen el lehet rontani. A járólapok lefektetése talán valamivel könnyebb feladat, mert ott annyira nem dolgozik ellenünk a gravitáció. Ha túl hígra keverjük az anyagot, akkor könnyen szétcsúszhatnak a felrakott csempék vagy leeshetnek.

Ez a helyzet, akkor is, hogyha túl sűrű, száraz anyaggal dolgozunk. Ha sikerült eltalálni a megfelelő állagot, akkor mindenképp jól jön a csempeszintező használata. Ezekkel az eszközökkel sokkal könnyebb dolgunk lesz.

Nemcsak a haladást gyorsítja fel, hanem a végeredmény szempontjából is tökéletes és esztétikus kivitelre számíthatunk. Még a lehetetlennek tűnő helyzetekből is kihozhatjuk a legjobbat a csempeszintező segítségével. Mik ezek a lehetetlen szituációk?

Például, amikor annyira görbe felülettel van dolgunk, hogy úgy tűnhet, a csempék sohasem fognak egyenletesen állni az ilyen falon. Pedig a csempeszintezővel még ez is megoldható. A használatát elég hamar el lehet sajátítani és még annak is segítséget jelenthet a csempeszintező, akinek a vérében van a hidegburkolás.