Site Overlay

Búvárszivattyú kell a mély kutakba

A víz élet! Aki saját kúttal rendelkezik, nagy kincset tudhat magáénak. Öntöző, de akár tiszta víz felszínre hozásához a búvárszivattyú lesz a segítségére. Ezeket a szivattyúkat ugyanis akkor használjuk, amikor nagyobb mélységű ásott kutakból kell felszínre hozni a vizet.

Nem luxus ma már családi házak esetében saját kúttal rendelkezni, hiszen a búvárszivattyúnak köszönhetően pillanatok alatt tiszta vizet önthet a pohárba. Hogy mitől különlegesek ezek a műszerek?

A merülőszivattyú vagy búvárszivattyú a nevét onnan kapta, hogy egy hermetikusan lezárt, a szivattyútesthez csatlakoztatott motorral rendelkező eszköz, amit lemerítenek a víz alá működtetéskor. Ezek az eszközök más szivattyúkkal ellentétben nem szívják, hanem felszínre nyomják a folyadékot, ennek a működési elvnek pedig számos előnye van.

Önnek ajánljuk, ha a vízszint 7-8 méternél mélyebben található vagy amennyiben nagyobb mennyiségű víz előteremtésére van szükség, de akkor is, ha a vízfelhasználási és a vízkinyerési pont túlságosan messze esik egymástól.