Site Overlay

Az orosz vodka nem okoz csalódást

Annak ellenére, hogy más országokban is tradicionális italnak számít, az oroszok nemzeti italaként tartják számon. Az orosz vodka világhírű és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas kínálat, amire bőven akad kereslet.

Nálunk leginkább koktélok alapanyagaként fogyasztják, viszont az orosz vodka önmagában is egyedi ízélménynek számít, de nem úgy, ahogy egy testes bor vagy egy füstös whisky.

Ebben az esetben sokkal inkább akkor jönnek elő az aromák és ízek, miután lehajtottuk. Ez tipikusan nem az a bizonyos ital, amit lassan kortyolgatva szoktak fogyasztani. Úgy tartják, hogy orosz vodkát bármiből lehet készíteni, amiben található egy kis cukor vagy keményítő.

Ez nagyjából így is van, viszont az alapanyagok minősége nagyon sokat nyom a latba. Nemcsak az elkészítés módján, hanem a hozzávalók arányaira és tisztaságára is nagy hangsúlyt fektetnek az orosz vodka készítői. Közkedveltek továbbá a már eleve ízesített változatok. Olyan változatokat kóstolhatunk meg, mint a mandarinos, feketeribizlis esetleg a lime-os.