Site Overlay

Az időjárás Szatmárnémeti városáról megtekinthető

A város Románia észak-nyugati szögletében helyezkedik el a Szamos folyó völgyében, a tengerszint felett 126 méterrel. Az időjárás Szatmárnémeti jelenlegi és várható éghajlati viszonyait mutatja be. A Kelet-Alföld többi településéhez viszonyítva, az átlagos hőmérséklet valamivel alacsonyabb. Az éghajlata mérsékelt, a légnedvessége viszonylag magas. Az uralkodó szélirány észak-nyugati.

A felszíni vizeket tekintve a Szamoson kívül, az északi részen a Sár patak, a délin pedig a Homoród patak csordogál. Meg kell említeni, hogy a város kialakulását és fejlődését óriási mértékben befolyásolta a Szamos folyó. Az időkép Szatmárnémeti jól értelmezhető, ezért az adatok hamar leolvashatóak. A település az elhelyezkedése révén a magyar és az ukrán határ felől is egyszerűen megközelíthető.

Aki az augusztusi hónapban indul útnak, az készüljön fel a kánikulára, hiszen ilyenkor még nagy a forróság. Bár az előrejelzések szerint lesznek esőzések, de azok nem fogják lehűteni jelentősen a levegőt. Az időkép Szatmárnémeti egész területére érvényes adatokat mutat, ezért, ha az értékek kedvezőek Önnek, akkor keresse fel a Római Katolikus Székesegyházat, amit 1768-ban kezdtek el építeni.

A gyönyörű építmény a végleges állapotát a 19. század 30-as éveiben érte el. Az időkép Szatmárnémeti a kiruccanások alkalmával nagyon sokat segíthet az turistáknak az eligazodásban. Az alkalmazást bármikor használhatja a telefon vagy a laptop segítségével. Folyamatosan frissül, mivel az éghajlat napról-napra változik. Tökéletes alternatíva a nyaralás megszervezéséhez.