Site Overlay

Az automata öntözőrendszer reagál a növények igényeire

Manapság a gyártók három alapvető típusú locsoló egységet kínálnak: félautomata, önműködő és manuális irányításút. A legkényelmesebb természetesen az automata öntözőrendszer, ami emberi beavatkozás nélkül, teljesen önállóan kapcsol be és ki. Esőben nem működik, mivel a speciális és intelligens légnedvesség érzékelői révén utasítást küld a vezérlőnek a locsolás szükségtelenségéről.

Az automata öntözőrendszer ideális a zöld pázsit, a szőlőültetvények, az eper, a virágágyások, a fák és a dísznövények vízellátására. Ehhez azonban ki kell választani a megfelelő eszközt. Ezek közül több is van: szórófejes, mikroöntözéses (üvegházakhoz és nyílt talajhoz), valamint talajba telepített és pontszerű locsoló berendezések.

Az első megoldás tökéletes a nagyobb területek és a pázsit nedvesítéséhez. A második és harmadik módszer nyilvánvaló előnye a permetezés elkerülésének képessége. Az ilyen automata öntözőrendszer által a víz közvetlenül a gyökérzónákba kerülve, jól megnedvesíti a földet, így a gyökérzet gyorsan fejlődik.

A vakondháló árak a földön járnak

Nem titok, hogy a gyep minden kert dísze és állandó gondozást igényel. Azonban, ha kártékony állatok támadják meg, akkor jó, ha a tulajdonosok tisztában vannak a vakondháló ár mértékével. Hiszen a buja, zöld és gondozott gyep univerzális háttér, ami kedvezően hangsúlyozza a tájtervezés egyéb elemeit.

Ezen kívül a gyep természetes környezetet teremt a kertben, oxigénnel telíti a levegőt, a zöld szín pedig köztudottan nyugtató hatással van az emberi idegrendszerre. A csodás pázsit létrehozása kiemelt feladat a kerttulajdonosok életében. Egyes káros lények azonban pár óra alatt képesek elrontani annak megjelenését, apró “mini vulkánokat” létrehozva.

A megfizethető vakondháló áraknak köszönhetően, hatékonyan léphet fel a rágcsálók elleni küzdelemben. Ez egy remek alternatív lehetőség arra, hogy megszabaduljon a hívatlan vendégektől és az általuk okozott károktól. A speciális védőeszköz egy áthidalhatatlan akadályt hoz létre, amit a vakondháló ár megfizetésével Ön is kipróbálhat!