Site Overlay

Automatikus vezérlés áramláskapcsolóval

A szivattyú élettartamát alaposan megrövidítheti a szárazonfutás. Ennek elkerülése érdekében, a legtöbb áramláskapcsoló szárazonfutás ellenni védelemmel van ellátva, így a szivattyú nem fog víz nélkül működni. Ez kíméli és egyben növeli a szivattyú élettartamát, viszont nem szabad összetéveszteni a nyomáskapcsolóval. Aki nem jártas ebben a témakörben, azzal előfordulhat, hogy beleesik ebbe a hibába és áramláskapcsoló helyett nyomáskapcsolót vásárol, amivel nem szabályozható az indítási folyamat, csupán a kikapcsolási nyomás.

Az kínálatban található minőségi áramláskapcsolók felszerelése nem okoz különösebb gondot, mivel praktikus helyen találhatóak rajtuk az elektromos csatlakozók, ezért szinte minden szivattyúval kompatibilisek. Ezzel az apró tartozékkal teljes mértékben automatizálható, hogy a szivattyú mikor kapcsoljon be és ki.

Ez nemcsak fontos kényelmi szempont, hanem remek megoldás az energiatakarékos kivitel tekintetében. Különösen abban az esetben számít hasznosnak, ahol rendszeres a nagymértékű vízhasználat, mint például a házi vízművek és az öntözőrendszerek esetében.

Az ilyen helyeken a szivattyú egyébként is nagy igénybevételnek van kitéve és ha elhanyagoljuk az áramláskapcsoló felszerelését, az rossz hatással lehet a teljes rendszerre. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy gyengül az áramlás és csökken a nyomás, a szivattyú az elektromos vezérlésnek köszönhetően automatikusan leáll. Így hatékonyan megkímélhető a szárazonfutás okozta sérülésektől. Ebből a szempontból kimondottan gazdaságos választás, hiszen nem kell időről-időre új szivattyút beszerezni, a korábbi meghibásodása miatt.