Site Overlay

A turmalin hatása az ásvány színei szerint

A turmalin az egyik legősibb ásványunk, ami számos gyönyörű színben fellelhető. Igen érdekes, hogy a turmalin hatása a testi-lelki egészségre éppen az ásvány színei szerint kategorizálható. Megjelenését tekintve lehet fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék és görögdinnye színű. Mindegyik színűnek más-más gyógyító hatása van. Érdekességképpen megemlíthető, hogy ennek az ásványnak a hatása nemcsak az emberi test és lélek vonatkozásában ismert.

A kertben szintén nagy segítségünkre lehet, mivel földbe ültetve a növényeknek bőséges termést biztosít és segít távol tartani a kártevőket. A turmalin hatása a lelki egyensúly kialakításában nagy szerepet játszik. Jótékonyan használható a bánat elűzésére, emellett toleránssá tesz, enyhíti a félelmet, ugyanakkor elűzi a negatív érzéseket.

A fekete turmalin hatása talán a legerősebb mindegyik közül. Ez ugyanis plusz rezgéssel bír, nagyban segíti az energiarendszerünk tisztítását. Immunerősítő hatású, véd a betegségekkel szemben. A vörös turmalin hatása a máj, a szív és a lép területein mutatkozik meg leginkább, ugyanakkor a nemi szervek működését aktivizálja. A kék változat az agyi funkciókat fokozza, segíti a bőr regenerálódását, a zöld pedig a zsír anyagcseréjét gyorsítja és a méregtelenítést is hatékonyan támogatja.

A görögdinnye árnyalatban a legritkább. Ez a szívre van gyógyító hatással, amivel segíthet felszabadítani az érzelmi blokkokat. A barna turmalin hatása szintén említésre méltó. Ez ugyanis gyorsabbá teszi a sebgyógyulást és a regenerálódást, kiváló a bőr problémáira. A sárga színű viselése jótékonyan hat a szellemi tevékenységekre.