Site Overlay

A teher taxi lényege röviden

A szállítmányozás érdekes műfaj, de aki már valaha keresett fuvarozó céget, az tudja, hogy sokat bonyolíthat a helyzeten, ha az ország eltérő régiói is érintettek a megbízás során. A tehertaxi azért kivételes, mert nem zárkóznak el a Budapestet, de akár a vidéki desztinációkat érintő munkáktól sem. Ez önmagában aránylag ritkaságnak számít, hiszen sok cég a fővárosra összpontosít, bízik a helyismeretében és megpróbálja kiaknázni a lehetőségeket, piacismeretet. Megint mások pontosan így vélekednek a vidékről, ezért fókuszálnak ezekre a piacokra.

Amennyiben rákeres a tehertaxi weboldalra, rögtön kitűnik, hogy egy roppant rugalmas kivitelezővel lesz dolga. Nagyon fontos a kommunikáció, hogy minden kérdést igyekezzenek időben átbeszélni, így a későbbiekben ne lesznek félreértések. A tehertaxi összességében olyan hiánypótló szolgáltatás, ami nagyot lendített a piac dinamikáján, versenyképességén, nem utolsósorban az emberek igényeit sokban megkönnyíti.

Nagyon hasonlít az általános, kereskedelmi célú fuvarozáshoz a szolgáltatás, amiről most írunk. A tehertaxi árak ugyanis nagyjából ugyanazon tényezőktől fognak függni, mint a már említett céges megrendelések. Az autó mérete, amit alkalmaznak vagy a kiszolgáló személyzet száma, esetleg a felhasznált anyagok, leginkább pedig az idő, hiszen napjainkban ez a legnagyobb költségtényező, ami pótolhatatlan, behozhatatlan. A tehertaxi árak megtekinthetőek a szállítmányozást végző cég honlapján, legalábbis legtöbbször.

Ebből jól ki lehet indulni, saját magunknak némi kalkulációkat végezhetünk, aminek segítségével megbecsülhető a nagyságrend. Ugyanakkor a pontos árviszonyok érdekében muszáj lesz precíz adatokat egyeztetni a kivitelezővel. Legtöbbször erre egy formanyomtatvány szolgál, aminek kitöltése után, írásban megerősítést kap az érdeklődő az összegről és a lehetséges szabad időpontokról, ami legalább olyan fontos, mint a tehertaxi árak. Jól jön, ha rugalmasak tudunk lenni, mert hamarább megvalósulhat a munka. Természetesen az ár mindig lényeges, de a mellette a minőségi munkára is kiemelt figyelmet kell fordítani.