Site Overlay

A Tatratea többféle kivitelben kapható

A szeszesitalok világában számtalan érdekességgel és különlegességgel lehet találkozni. A Tatratea Szlovákiához köthető, ami eredetileg gyógynövényekből készült és tonik formájában fogyasztották a helyi lakosok. A népszerűsége hamar túlnőtt a régió határain.

A gyártásának az alapja a fekete és zöld tea keverék, amit az ország hegyvidékein fellelhető gyógynövényekkel és gyümölcsökkel dúsítanak. Az így készült keveréket rummal erjesztik, majd több lépésben desztillálják. A végeredmény egy magas alkoholtartalmú, de finoman aromatizált ital. A Tatratea többféle ízvariációban szerezhető be. Az alkoholtartalma is változhat, ami azt jelenti, hogy 22-72% között terjedhet. Az ízek és az aromák kombinációja bársonyos, édes, mégis karakteres, illetve erőteljes. A fogyasztása leginkább magában, jól lehűtve ajánlott.

A hideg téli estéken kiváló lélekmelegítő, de nyáron jéggel hűsítőként is tökéletes döntés lehet. A Tatratea ötvözi a természet erejét és a hagyományok gazdagságát. Ha még nem próbálta ki, akkor itt az ideje, hogy mihamarabb megtegye.