Site Overlay

A szemes kávé rövid bemutatása

Az előnye az őrölt változattal szemben, hogy sokkal tovább megtartja az ízét és az aromáját. Érdemes tudni, hogy 3 féle szemes kávé létezik, amelyek különböző jellemzőkkel rendelkeznek. A robusta, az arabica és a liberica egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Az előbb említett változatnak a legnagyobb a koffeintartalma és intenzív az ízvilága.

Az arabika jóval lágyabb, a liberica pedig valahol a kettő között helyezkedik el. Mindegyik variáció 3 folyamaton megy keresztül, mielőtt a csomagolásra kerül sor. Az első a szüret, a második a fermentáció, végül pedig a pörkölés következik.

A szemes kávé tárolása kimondottan egyszerű, csupán arra kell odafigyelni, hogy ne érje levegő, napfény és nedvesség. Érdekességként meg kell említeni, hogy az aromája a tengerszint feletti magasságtól függ leginkább, vagyis minél magasabban helyezkedik el az ültetvény, annál kiemelkedőbb lesz.

Az őrlésére közvetlenül a főzés előtt érdemes sort keríteni. A szemes kávé néhány kattintással bármikor megrendelhető a webshopokból.