Site Overlay

A napelemes térvilágítás környezettudatos megoldás

Ha valaki költséghatékonyan szeretné megoldani a kültéri világítást, akkor érdemes a kandeláber mellett döntenie. A napelemes térvilágítás garantálja a megfelelő látásviszonyokat. A legtöbb termék speciális érdes üvegfelülettel van ellátva, így az oldalról érkező szórt fény bejut a cellába. Ez azért előnyös dolog, mert ebben az esetben a kandelábernek nincs szüksége intenzív napsütésre ahhoz, hogy hatékonyan működjön.

Télen, a szürke napokon is kifogástalanul végzi a feladatát. A napelemes térvilágítás eszközei környezetbarát módon működnek. A szigetüzemű termék pozitívuma, hogy nem tesznek benne kárt az időjárási viszonyok. Az oszlop erős szerkezetű, ami nem korrodál, ezért karbantartást sem igényel. Az akkumulátora a föld alatt körülbelül 1 m mélyen kap helyet egy vízálló dobozban, ennek köszönhetően a hőmérséklet ingadozása egyáltalán nem befolyásolja a kapacitását. Az üzemideje egyszeri feltöltéssel 125 óra. A napelemes térvilágítás rendszer mozgásérzékelővel bővíthető, így biztonsági funkciót is képes ellátni.

Ez a fantasztikus rendszer gyakorlatilag mindenre használható. A házi naperőmű a konyhai gépeket is képes üzemeltetni amellett, hogy fűti az otthonát. Beszerzésével óriási lépést tehet az önfenntartás, valamint az öntudatosság felé. Javasolt szakember segítségével felmérni, hogy mekkora teljesítményű berendezésre lenne szüksége ahhoz, hogy elegendő áramot termeljen az egész lakásban.

A bekerülési költsége elég magas, viszont biztos lehet abban, hogy 25-30 évig nem lesz gondja az áramellátást illetően. A házi naperőmű tervezése során, vagyis a telepítést megelőzően érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Utána kell járni annak, hogy a meglévő villanyvezetékek milyen állapotban vannak, vagyis alkalmasak-e a rendszer használatára. A berendezés növeli az ingatlan értékét, szóval a ház esetleges eladásakor plusz bevételre számíthat. A házi naperőmű alkotóelemeinek az ára évről-évre csökken, ami az egész beruházást olcsóbbá teszi. Keressen fel egy tapasztalt csapatot és minél előbb vágjon bele a kiépíttetésébe!