Site Overlay

A Mapei fuga használatának jellemzői

Ezt a fontos anyagot akkor vásároljuk, amikor a fürdőszobában vagy a konyhában csempével kell burkolni a felületeket. A Mapei fuga alkalmazása révén, a mesterek egyszerre több problémát is megoldanak. A felület egyenetlenségének és dekoratív megjelenésének elérése csak néhány ezek közül. Az anyag másik fontos célja, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a burkolólapok alá, valamint az alatta lévő légbuborékok kialakulását. Ha ez nem történik meg, igencsak kedvező környezet alakul ki a baktériumoknak a csempe és azon felület között, amelyikre illeszkedik.

Ez pedig rövid idő után penész és gomba megjelenéséhez, valamint a burkolat felválásához vezet. A Mapei fuga általában száraz keverékként kerül forgalomba, amit vízzel kell hígítani. A cement alapú habarcs a legnépszerűbb lehetőség. Ennek oka az a tény, hogy az ára viszonylag alacsony és maga a termék könnyen használható. A Mapei fuga összetételének egyik fontos mutatója a becsült rés szélesség, mivel ez alapján különböző tulajdonságokkal rendelkező terméket kell használni.

Mapei fuga kültéri és beltéri használatra

A csempék közötti rések betömésére cement és epoxi alapú keverékeket használnak. Mindegyik típusnak megvan a saját alkalmazási területe. A cementen alapuló Mapei fuga nagyon gyakran képtelen ellenállni a felületek tisztításának. Az agresszív kémiai vegyületek rendszeres vagy tartós használata feloldhatja a habarcsot. Ezért azokon a területeken, ahol a felületek tisztítását gyakran végezzük, például a fürdőszobában vagy a konyhában, jobb, ha az epoxi alapú Mapei fuga mellett döntünk.

Ez ellenáll a nedvességnek és a kémiai reagenseknek, mivel olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, ami megakadályozza a gombaspórák kialakulását a résekben. Az ilyen anyagot a leggyakrabban a kültéri burkolatokhoz használják. A magasabb költsége és a megnövelt szilárdsági jellemzői különböztetik meg a cement analógtól. A felhasználási területe magába foglalja a nyilvános helyeket, a kereskedelmi és ipari létesítményeket. Háztartási célokra az epoxi Mapei fuga alkalmazása a magas páratartalmú helyiségekben ajánlott.