Site Overlay

A kripta múltja és jelene

A temetkezés, mint folyamat az emberiséggel egyidős tevékenység. Az eltelt évezredek nagyban alakították magát a szokást, mind a kivitelezésében, mind a forma jegyeiben, de annak lényegi része érintetlen maradt, vagyis hogy a halottaink iránt érzett tiszteletet rójuk le ezáltal. A kripta, vagy ahogy sokan nevezik, sírbolt, közkedvelt temetkezési forma volt a középkorban, de manapság sem ritka eset, hogy erre essen a választása a gyászoló családnak.

A szó eredetéből már sok minden kiderül annak tulajdonságairól, hiszen a kripta szó görögül annyit tesz, lefed vagy befed. Valóban, a szóban forgó temetkezési hely fedett minden oldalról, zárt egészet alkot. A kripták méretét minden esetben az határozza meg, hogy hány koporsó befogadására képesek. A kripták jellemzően a tehetősebb családok tulajdonát képezték a múltban, de nincs ez másként a jelenben sem, amit mi sem bizonyít jobban, mint az egyes településeken lévő módosabb polgárok végső nyughelyének a jelenléte.

Amennyiben szeretne jobban elmerülni a témában, a sirkomester.hu weboldalon rengeteg érdekes cikket olvashat. Ha kíváncsi arra, hogyan kell a sírokat megfelelően tisztítani, illetve mit lehet tenni, ha süllyed a sírhely, a tanácsok és tippek rovatban fényt deríthet mindenre. Az említett honlap nemcsak hasznos olvasmányokat biztosít, de a weblap üzemeltetői, amint azt a nevük is engedi sejteni, maguk is temetkezési szolgáltatást nyújtanak, immáron több évtizede.

A Sírkőmester vállalkozás az elhunytak végső nyughelyének a prémium minőségéért felel, hiszen a termékeik között olyan magas színvonalat képviselő sírköveket találhatunk, amelyek garantáltan kiállják az idő próbáját. Szívesen tudna meg többet? Látogassa meg a sirkomester.hu oldalát, és választ kaphat minden kérdésére! Amennyiben aktuális a sírkőrendelés, a honlapon található képek is segíthetnek a választásban. A sirkomester.hu internetes portálon lévő elérhetőségek egyikén, bármikor felveheti a sírköves csapattal a kapcsolatot, egyéni igény szerint akár vasárnap is.