Site Overlay

A körkivágó használata csak egyszerűen

A különféle burkolatok felhelyezése a lakásokban kifejezetten népszerű megoldásoknak számítanak. A csempelapok élettartama például nagyon kimagasló, így sok évtizeden keresztül kínálnak vonzó látványt, főként a természetes kövekből készült változatok. Hátrányuk, hogy nem alakíthatóak egyszerűen ezek a burkolóelemek. Pontosabban szólva, csak professzionális eszközökkel éri meg hozzájuk nyúlni. Itt kerülhet a téma középpontjába a TLS VIPER gyémántszemcsés körkivágó használata.

Milyen előnyökkel rendelkezik a TLS VIPER körkivágó?

Ez a speciális eszköz nagyon gyorsan fúrja át magát, még a gránit és márvány komponenseken is. Sima és precíz eredményt nyújt, a felhasználók nagy örömére. A körkivágó kiváló befektetésnek számít, hiszen magas élettartammal rendelkezik. Természetesen nem mindegy, hogy napi szinten kerül bevetésre, esetleg csak alkalmanként lesz kihasználva a képessége, de az árát egyértelműen megszolgálja.

A speciális körkivágó másik előnye, hogy minimalizálja a törések valószínűségét és a forgácsképződés terén is visszaszorítja az anyagveszteséget. Száraz és vizes körülmények között egyaránt stabil teljesítményt nyújt, de a hűtés mindenképpen előnyös a tartósság szempontjából.

A TLS VIPER körkivágó használata némi profizmust igényel

Amikor előkerül a szerszámos táskából egy gyémánt lyukfúró, akkor máris sejthető, hogy a kitűzött cél elérése garantált. A szintetikus ipari gyémánt szegmenseket azért fejlesztették ki, hogy azokkal még a kifejezetten kemény és gyakran igen vastag anyagokat is át lehessen fúrni.

Amire viszont mindig figyelni kell, az a körkivágó használata. Mivel már a felépítésükben is eltérnek ezek az eszközök a hagyományos fúrószáraktól, ezért teljesen alapvető, hogy másképpen kell velük dolgozni, mint az elődeikkel. Alapvetően eltérő a felhasznált meghajtó eszköz. A gyémánt lyukfúró ugyanis leggyakrabban egy sarokcsiszolóra van felhelyezve M14 menetcsatlakozással. Néha használnak fúró-csavarozó gépet is ilyen célra, de ez ritkább, mivel kevésbé stabil tartást nyújt a munka során ez az eszköz, ami növeli a sérülések esélyét.

A fúrás indítása után, mindig 45 fokos szögben kell elkezdeni a lyukasztást, majd lassú körkörös mozdulatokkal lehet haladni előre. Amint megtörtént a felszíntől számított 1-2 mm bemetszés, máris lehet kicsit nagyobb ütemre kapcsolni, de nem szabad nyomást helyezni a készülékre és ezen keresztül a fejre, hanem hagyni kell, hogy az magától haladjon előre.

A körkivágó használata egyre népszerűbb

Nem véletlen, hogy a gyémántszemcsés körkivágó használata annyira felkapott lett a szakemberek körében. A magas fokú hatékonyság mellett, a kényelem szintén meghatározó tényező. A legtöbb gyémánt lyukfúró eltérő átmérőkben vásárolható meg. Ilyen formában kapható olyan kivitel, amivel mindössze néhány mm átmérőjű lyuk készíthető, amibe például egy csavar helyezhető, esetleg vékony vezeték húzható át rajta.

Ugyanakkor, elérhető akár 150 mm átmérőben is fúrófej, ami már megfelel egy szennyvízelvezető cső átmérőjének. Miért éri meg ilyen esetekben a körkivágó használata? Régebben, amíg erre nem volt lehetőség, csak úgy lehetett ilyen méretes kivágásokat készíteni, hogy a csempelapot először kettévágták, majd először az egyik, utána a másik felét félkörben szabták be.

Ez azon túl, hogy időigényes volt, még az esztétikát sem tudta biztosítani. Ezzel szemben, a gyémánt lyukfúró jóvoltából, egyetlen menetben megoldható az egész lap pillanatok alatt való átalakítása, az igényeknek megfelelően. Ennyire egyszerű még sohasem volt a munka.

Széles gyémánt lyukfúró kínálat a TLS jóvoltából

Mivel a körkivágó használata egyre nagyobb igényeket kelt a szakemberek és egyben a hobbi barkácsolók körében, így a kínálat is megnőtt. Azonban, mint mindenhol, úgy itt is előfordulnak rossz minőségű termékek. Hiába akar valaki profi munkát végezni, ha a szerszám cserbenhagyja. Nem szabad tehát akármire költeni!

A TLS olyan egyedi gyémánt lyukfúró felhozatalt állított össze, amiben biztosan mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő kivitelt. Ebből a már említett TLS VIPER csak az egyik TOP termék. A kiváló ár-érték arány garantált, ami gondoskodik a gyors megtérülésről. A beszerzést követően pedig, a körkivágó használata már szinte gyerekjáték, a fenti instrukciók fényében.