Site Overlay

A koktélok kedvenc összetevője a gin

Milyen ez az alkohol? Nos, lássuk! Az Egyesült Királyságból származó ital borókabogyóból készül és az elkészítésének hosszú hagyománya generációról generációra száll. A gin számos típussal és fajtával büszkélkedhet, de a boróka íze a közös nevezőjük. Olyan alkohol hírében áll, hogy sok más itallal keverhető.

Enyhén kesernyés ízének köszönhetően, számos klasszikus koktélban, valamint tonikkal vagy szódával fogyasztva is tökéletesen működik. Az angol uralkodók által kedvelt és Hollandiában feltalált gin egy előkelő szeszesital, amit érdemes kipróbálni. Az erősen száraz Dry lehűtve kell inni, míg az édes Old Tom szobahőmérsékleten is fogyasztható.

Viszonylag nemrégiben jelentek meg a piacon az ital alkoholmentes változatai, amelyek borókabogyó és más gyógynövény ízűek, de nem tartalmaznak alkoholt. A gyártók igyekeznek megfelelni a fogyasztók igényeinek, így az alkoholmentes ital megjelenésével megjelent a Pink Gin is, ami a borókával ízesített epres ital könnyű, friss és gyümölcsös változata.