Site Overlay

A kerékpár lánc tisztítás kiemelkedően fontos

A kerékpárokkal is ugyanúgy foglalkozni kell, mint az autókkal vagy motorokkal. Szükségszerű időközönként karbantartani, hogy hosszútávon tudjuk majd használni és gondoskodnunk kell a kerékpár lánc tisztítás megvalósításáról. Sokan nem sejtik, de a bicikli központi és egyben legfontosabb része maga a lánc, annak állapota befolyásolja az egész szerkezetet.

A kerékpár lánc tisztítás nem nehéz feladat, csak a hozzá szükséges eszközökkel kell felszerelkezve nekivágni. Elsősorban külön kell választani a láncot a váztól, majd a felesleges koszt kefével tisztogatni és utána mehet bele a mosóbenzinbe. A kerékpár lánc tisztítás történhet kimondottan erre a célra alkotott szerekkel, amiket megvásárolhatunk a szaküzletekben.

Akkor, ha igényesek vagyunk a kedvenc közlekedési eszközünkre, a kétkerekű járgányok, a használatuk gyakoriságától függően igénylik időközönként a tisztítást. Nem merül ki abban a kerékpár tisztítás, hogy slaggal lecsapatjuk a rajta álló koszt és port, attól sokkal többet jelent és több időt igényel a vele való foglalkozás, ha azt akarjuk, hogy időtálló legyen.

Minden szezon végén, amikor rosszra fordul az idő eltesszük a sokat használt bicajt, de előtte le kell csutakolni és felkészíteni a következő használatra. A kerékpár tisztítás része a téliesítésnek, miszerint minden rozsdásodásra hajlamos felületet zsiradékkal, kenőanyaggal szükségszerű kezelni. Erre a célra a leginkább megfelelő anyag a kenőzsír, amit barkácsboltokban beszerezhetünk és a segítségével a kerékpár tisztítás teljes lesz, meg hosszantartó.