Site Overlay

A kávézacc hatása a talajra elképesztően jó

A zacc a legtöbb háztartásban a kukában landol, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy újrahasznosítható. A kávézacc hatása a talajra minden tekintetben pozitív. Növeli a termőföld tápanyagtartalmát, ebből kifolyólag a minőségét is. A koffein mellett, megtalálható benne a kalcium, a kálium, a foszfor, a magnézium, a kén és a nitrogén. A tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy távol tartja a csigákat, a hangyákat, a rágcsálókat, illetve a macskákat a kerttől. A kávézacc hatása a talajra kiválónak bizonyul.

A gyep trágyázására is előszeretettel használják, a nitrogén tartalma miatt. Ahhoz, hogy a fű megfelelően növekedjen a nyári hónapokban is, meg kell kapja a kellő vitaminokat. A zacc a növények esetében szintén alkalmazható. Egyes virágoknak elegendő az alacsonyabb pH érték a megfelelő növekedéshez, mivel a savanyú földet kedvelik. A kávézacc hatása a talajra és növényzetre tehát kifejezetten előnyös.

Ha eddig még nem próbálta ki, akkor tegye meg mihamarabb! A használata lehetőleg kismennyiségben történjen! Az élősködő rovarok komoly károkat tudnak okozni a kertben. A levéltetű ellen házilag különféle trükkök vethetőek be. Meg kell említeni, hogy a növény nedveivel táplálkozik. Nagyon apró, mindössze 2-3 mm. A színe fajtától függően lehet zöld, sárga, fekete, illetve szürke. Ha a virág levelei, hajtásai deformálódnak, elszíneződnek, esetleg lehullanak, akkor joggal gyanakodhat a jelenlétükre.

A szódabikarbóna, a szappanos víz, a csalánpermet és az ecet egyes növényeknél csodákra képes. A levéltetű ellen házilag sokat tehet. A filléres praktikákkal teljesen megszabadulhat tőlük. A szappanos folyadék elkészítéséhez nem kell más, mint 1 liter víz és 20 g szappan. Alaposan össze kell keverni és megvárni, amit teljesen kihűl. Ezt követően szórófejes flakonba öntve permetezheti a növényeket. A szappan hatására a kártevők kiszáradnak, majd pedig elpusztulnak. A teljes siker érdekében kétszer végezze el a műveletet! A levéltetű ellen házilag a szódás vizes oldat, ecettel megspékelve szintén hatásos.