Site Overlay

A felfújható medence megfelelő használata

A hőség ellen a legjobb védekezést a hűsítő fürdő jelenti, amire akár az udvaron is sort lehet keríteni, ha beszerzünk egy megfelelő eszközt, amibe belefér annyi víz, hogy meg lehessen mártózni. A felfújható medence például tökéletes lehet erre a célra, sőt, ha egy nagyobb, strapabíróbb változata mellett döntünk, akkor többedmagunkkal is hűsölhetünk a vízben.

Ugyanakkor érdemes odafigyelni arra is, hogy a felfújható medence ne kerüljön közvetlenül a Napra, nemcsak a termék élettartamában megnövelése érdekében, hanem azért is, hogy a benne ülőket se érje az erős napsütés.

A kellemes hőmérsékletű vízben később vesszük észre, hogy mennyire tűz a Nap és már meg is történik a baj, mire észhez térünk. Továbbá, a folyadékbevitelre is nagy figyelmet kell fordítani, mert nem elég a bőrünket hűsíteni, mivel belülről is fontos a hidratálás.

Tehát érdemes egy kisasztalt vagy egyéb alkalmatosságot is elhelyezni a felfújható medence mellé, odakészíteni rá lehetőleg cukor- és alkoholmentes italokat, hogy fürdőzés közben kortyolgathassunk ezekből.

Amennyiben nincs olyan hely a kertben, ami állandóan árnyékos lenne, akkor még az is ajánlott megfontolni, hogy a különböző napszakokban máshol legyen alkalmazva a felfújható medence, vagy ha ez nem megoldható, akkor azon idő alatt, amikor nem lehet elbújni a káros sugárzásoktól, inkább mellőzni a használatát.

Egyik sem túl kellemes alternatíva, de az egészségünk érdekében meg kell hozni ezt az áldozatot, ha pedig nemcsak rólunk van szó, hanem a gyerekeinkről is, akkor még inkább hangsúlyt kell fektetni ezekre a dolgokra, hiszen értük is mi felelünk és ők még nem tudnak megfelelően vigyázni magukra.