Site Overlay

A bourbon whiskey egyedi ismertetőjegyei

A társadalmi rendezvényeken már szinte az első századokban megjelent az alkohol, ami az ünnepléshez társult. Ilyen alkalmakra remek választás lehet egy teljes mértékben amerikai bourbon whiskey, amit 51% feletti kukoricatartalma tesz egyedivé.

Habár nevét a Kentucky államban található Bourbon megyéről kapta, az Amerikai Egyesült Államok területén bárhol előállítható.

Ezt a fajta whiskeyt bizony nem a legegyszerűbb elkészíteni, talán ezért lehetséges, hogy az évek alatt a legprofibb osztályba jutott el pár márka belőle. A bourbon whiskeyt alapvetően az különbözteti meg társaitól, hogy az előállításához több jogi definíciónak tudatában kell lenni és természetesen be is kell tartani azokat.

Ilyen például a minimum 80%-os alkoholtartalmú párlás, a legfeljebb 62,5%-os alkoholtartalmaú érlelés a hordóba rakáshoz. A bourbon whiskey kizárólag teljesen új tölgyfahordókban érlelhető. A minőségére pedig még számos szabályt találhatunk, ami az ital hordóban töltött éveinek számát veszi alapul a különbségtételre.