Site Overlay

A betegszállító nagy felelősséget vállal

Alapvetően minden munka és munkakör valamilyen szintű felelősséggel jár. Ugyanakkor a betegszállító vállát a megszokottnál is nagyobb teher nyomja, hiszen nemcsak önmagáért vagy éppen egy kollégájáért felel, hanem beteg emberek jóllétéért, sőt, adódhat olyan helyzet, hogy még az életükért is.

Tehát, nem akárki lehet betegszállító. Ez a feladatkör elhivatottságot, szaktudást, tapasztalatot, precizitást és nagyfokú empátiát is megkíván, aminek az AmbuLife Mentőszolgálat csapata maximálisan eleget tesz. Amennyiben Önnek vagy valamelyik családtagjának szüksége lenne egy ilyen profikból álló csoport segítségére, akkor bátran hívhatja őket, mert számukra mindig a beteg kényelme és egészsége az első.

Mindent elkövetnek azért, hogy a betegszállítás teljes folyamata zökkenőmentesen menjen végbe, a legnagyobb diszkréció mellett. Ehhez azonban fontos, hogy előre tájékoztatva legyenek a szóban forgó személy állapotáról és az olyan körülményekről, amelyek esetlegesen nehézséget, bonyodalmat okozhatnak.

Például a betegszállító csapatnak tudnia kell, ha emeletről kell lehozni a beteget úgy, hogy adott esetben lift sincs és a lépcsőház szűkös. Ekkor több fős személyzet fog kiérkezni a helyszínre, mint általában, így az ilyen helyzetek is megoldhatóak, amennyiben a szolgáltatást igénylő személy is kellően előrelátó.

Arról is szólni kell előre, hogy csak odavezető útról van szó vagy vissza is kell menni majd a kiinduló ponthoz, ahogy az is lényeges részlet, hogy kell-e várakozni a betegre vagy a betegszállító csapatnak később kell elvennie őt például egy kezelés vagy vizsgálat lebonyolítása után.