Köles a Reform és gluténmentes ételbár

A lisztérzékenység, mint betegség egyre nagyobb figyelmet kap napjainkban. Ez az autóimmun betegség mára már egyszerűen diagnosztizálható, így ha megvan a kiváltó ok, már könnyű a panaszok kezelése. A coeliakia (lisztérzékenység) tüneteit azonban csak élethosszig tartó diétával lehet megszüntetni.

A lisztérzékenységről bővebben ITT olvashattok: Mit kell tudni a coeliakiáról?

Az elmúlt években a reform konyha is széles körben elterjedt, ami számunkra egyet jelent a:
- természetes, nem feldolgozott alapanyagokkal
- a sok zöldség és gyümölcs fogyasztással
- a teljes értékű gabonák beiktatásával az étrendünkbe
- a mértéktartó, tervezett táplálkozással

A reform és a gluténmentes konyha többnyire fedi egymást. A gluténmentes étkezésben azonban ki kell iktatni minden olyan élelmiszert, ami gluténtartalmú lehet (búza, árpa, rozs, és ezek feldolgozott formái).

De természetesen van ÉLET a gluténtartalmú étkezésen is túl!

Számtalan más gabona, és mag áll a rendelkezésünkre, amiket ha tervezetten, és rendszeresen fogyasztunk, elkerülhetőek az esetleges hiánybetegségek kialakulása is. Ilyen a köles, a hajdina, a rizs a quinoa, az amarant, a kukorica, tápióka, és sorolhatnánk.

A KÖLES reform és gluténmentes ételbár egy olyan hely, ahol 100 %-os biztonsággal ehetnek bármit a lisztérzékenységgel küzdő emberek a keresztszennyeződés veszélye nélkül.

A KÖLESben azonban az íz az úr, na meg persze az egészség!

Ha egy tartalmas, ízletes, egészséges ételre vágysz, gyere el hozzánk. Sőt, hozd el barátaidat, családodat, és fogyasszatok el nálunk egy kellemes ebédet remek hangulatban.

A napi választék megtervezése során odafigyelünk arra is, hogy más ételallergiákban szenvedő vendégeink is találjanak maguknak megfelelő ételeket. Az ételeinken feltüntetjük az étel allergéneket, így nagyon egyszerűen el lehet dönteni, kinek milyen falat szabad. Menzánkon minden nap más és más ételeket főzünk, amiket hétköznapokon ebédidőben ki is szállítunk. Az ebédmegrendeléseket ITT lehet leadni: http://www.koleskonyha.hu/glutenmentes-etelrendeles

 

GLUTÉNMENTES HAMBURGEREK A KÖLESBEN

Mindennap, egész nyitvatartás alatt vendégeink gluténmentes hamburgereket is ehetnek nálunk. A gluténmentes bucikat a Táplálékallergia Centrumból szerezzük be, ami nem csak glutén, de tej-, tojásmentes is. Kínálatunkban szerepel marhahúsos, és grill sajtos burger. Az alap feltétek mellett kérhetnek különleges szószokat is a vendégeink a hamburgerekhez. A burgereket önmagában, vagy saláta körettel menüben is lehet kérni.

gluténmentes marha burger gluténmentes grillsajtos burger
Marhaburger Grillsajtos burger

 

 

Mivel úttörők vagyunk a gluténmentes vendéglátás területén Magyarországon, fontosnak érezzük, hogy munkánkat releváns szakemberek segítsék, támogassák.
A KÖLES szakmai együttműködő és támogató partnere a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE)(www.liszterzekeny.hu).

 

Napi kínálatunkat, eseményeinket, híreinket közösségi oldalunkon tudod követni. Ha szeretnél képben lenni a Kölessel, gyere csatlakozz a www.facebook.com/koleskonyha facebook oldalunkhoz!